Dags att skrota bilen!

Fyra bilar är tre bilar för många

Det står äntligen bara en bil på uppfarten nu. I en månad stod där fyra bilar och innan det stod där två. Ja, det var min gamla Mazda såklart och Volvon jag köpte förra året. Käraste Mazdan kör jag ju inte längre, den har liksom bara alltid varit med, så naturligt haft ett hem i alla garage jag har haft… Den ska liksom bara vara där. Sen behövde jag en bil jag faktiskt kunde köra också och det har varit allt från Toyota, VW och Kia och nu senast Volvon. Alltså Mazdan och Volvon på uppfarten.

Wayke

Min guddotter hittade en bil via Wayke som hon var supernöjd med, billigt och enkelt. Hon var så nöjd med den hela våren men när sommaren kom började den att bråka… Växellådan krånglade, motorn läckte olja… Hon provade att byta in den på en lokal firma men de värderade bilen till ingenting alls så hon körde hit den och ställde den på min uppfart. Tre bilar på uppfarten. Hon fick låna sin pojkväns bil och har helt glömt av sin egen.

Jag har en vän som heter Steffe, han är fotograf i Södertälje och är fantastisk. Nummer fyra blev Steffe truck. Han åkte till Spanien en månad och bad mig hålla koll på den, starta den och bara köra den ibland. Det höll jag naturligtvis, jag har lånat den till en marknad jag sålde på och den var så enkelt att lasta på och av, toppenbra – fick mig en funderare om jag inte skulle skaffa en truck…

Skrota Bilen Gratis

Fyra bilar på lilla uppfarten. Grannarna blev nyfikna och frågade vad sjutton jag höll på med. Ja det tyckte jag också var en bra fråga. Vid det här laget hade guddottern fått ett bra pris på en bubbla som hon köpte och glömde givetvis bort skrothögen hon lämnat hos mig, haha! När jag en dag inte längre kunde få ut min bil ordentligt och komma iväg i tid kände jag att det hade gått för långt. Jag ringde den lokala skrotgården men de hade så mycket att göra att de inte visste när de skulle hinna hämta. Jag blev tipsad om Skrota Bilen Sverige som jag ringde istället och de kunde faktiskt komma direkt. När vi hade lagt på och bestämt tid blev jag lite nervös… Jag hade nämligen direkt bestämt mig för att inte bara skrota guddotterns bil men även min fina gamla Mazda… Det var dags.

När fyra blir en

Sagt och gjort, inom tre timmar hade grabbarna kommit och hämtat båda bilarna, helt gratis och så himla smidigt. Men jag kände att det sved till i magen, det gör det fortfarande, Mazdan… Gjorde jag verkligen rätt val? Hon hette Mazzie och hade tagit mig genom många äventyr i livet… Jag fick i alla fall ett sista foto ihop med henne innan dom åkte iväg. Dagen efter hämtade jag Steffe från flygplatsen. När han körde fram till mitt hus för att släppa av mig såg han bara Volvon och undrade vart Mazzie hade tagit vägen, han tyckte det såg tomt ut… Han skulle bara veta! Han åkte hemåt till sist och då var även stora trucken borta.

Det är Volvon och jag nu tills jag förälskar mig på nytt igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *